woensdag 18 mei 2022

Dag 3

We zijn alweer in het midden van onze zeeklassen aanbeland!

Deze ochtend wandelden we naar het monument van Albert 1, het Westfrontmuseum over W.O. I. Daar leerden we over de onderwaterzetting van de IJzervlakte en de 'ganzepoot'. We beklommen ook 115 treden naar de top van het monument voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling van Kamagurka. De kinderen moesten erg lachen met de grappige cartoons en sommigen toonden duidelijk hun tekentalent met eigen cartoons.

Daarna wandelden we langs de jachthaven, de vismijn en het standbeeld van Dixie Dansercour naar onze picknickplaats. Onderweg zagen we zelfs de zeehondjes die lekker lagen te zonnebaden op het strand. In het park zochten we de schaduw op en aten onder de bomen onze sandwiches op. 

Na de middag kwamen we aan in Nieuwpoort bad. Daar zagen we de bouw van de stormvloedkering en losten we opdrachten op in de doe-expo. Op het strand maakten we zelf een mini-stormvloedkering. Jammer genoeg werkten 'eb' en 'vloed' ons een beetje tegen, dus dat was geen makkelijke opdracht... :)

De kinderen maakten op de dijk veel plezier met de go-carts en gingen ook even op stap om wat souvenirs te kopen. 

Met de tram reden we terug naar de Zeekameel en daar aten we balletjes in tomatensaus met boontjes. Lekker!

Deze avond oefenden sommige kinderen een act voor de laatste avond. Anderen maakten het gezellig met een boek of spelletje. Op het graspleintje werd intussen nog een potje voetbal gespeeld!

Het was weer gezellig hier in Lombardsijde!

Tot morgen! 


https://photos.app.goo.gl/VN3w3mR1N35EvqRq5

https://photos.app.goo.gl/1GEMQvbuvpQVGJZLA

Foto's dag 3 (deel 3)

2 opmerkingen:

  1. Alweer heel wat blije gezichtjes! Ik kijk al uit naar de foto's van donderdag! Ze moeten daar de week van hun leven meemaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat jullie ons via al die leuke foto's en een uitgebreid verslag op de hoogte houden! Zo te zien een weekje om nooit te vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen