dinsdag 17 mei 2022

Dag 2

Bij het krieken van de dag (nee, vóór het krieken van de dag...) waren onze leerlingen klaarwakker! Met veel enthousiasme sprongen (de meesten...) hun bed uit!

Bij het ontbijt vierden we eerst onze jarige, Ruben Van Den Brande, met wat attenties en kindergezang... :)

Na het ontbijt maakten we ons klaar voor een wandeling naar natuurreservaat de IJzermonding. Daar kregen we uitleg van deskundige gidsen Alain en Rita. Zij vertelden ons over slikken en schorren, grazende schapen, specifieke planten en vogelsoorten. Sommigen durfden het ook aan om te proeven van zeekraal.

Vanmiddag aten we een lekker broodje in de Zeekameel.

Na een half uurtje platte rust vertrokken we opnieuw naar het strand. Daar speelden we Duinenstratego. De kinderen liepen de longen uit hun lijf om vlaggen van de andere kampen te veroveren. Het werd al snel lekker warm, dus waren de kinderen extra verheugd met het vieruurtje: cornetto's en waterijsjes!

Daarna was er tijd voor vrij spel op het strand. Verschillende kinderen gingen meteen pootjebaden en over de golven springen. Enkele enthousiastelingen gingen op schattentocht naar zeldzame schelpen, krabbenpootjes, wenteltrapjes enz. Met verwoede pogingen gingen anderen aan de slag met hun windvliegers en vliegtuigjes. En sommigen genoten gewoon op het strand van het zonnetje!

Na al dat ravotten op het strand was een frisse douche absoluut wenselijk... Daarna konden de kinderen lekker gezellig in hun pyjama nog wat spelletjes spelen en een brief of mailtje schrijven. Vanavond zullen ze zeker lekker slapen na al die gezonde zeelucht. 

Tot morgen!

Foto's dag 2 (deel 1)

Foto's dag 2 (deel 2)

https://photos.app.goo.gl/TD62pEePQ6AE4zhy5


1 opmerking: